eye museum

Uitje om niet te missen: Eye Museum

Het Amsterdamse Eye Museum is niet alleen leuk voor volwassenen, nee ook voor kinderen is er genoeg leuks te doen! Naast de Speurtocht en de EYEwalk zijn ook de leukste kinderfilms te zien. Voor de allerkleinsten is er Cinemini. Een uitje om niet te missen dus!

Vooral voor kids vanaf 7 jaar is er echt ontzettend veel leuks te doen in het Eye Museum. Wat dacht je van de Eye walk. Een videotour waarbij spannende films tot leven komen. Of een speurtocht dwars door het prachtige gebouw waarbij je een tocht maakt vol optische illusies, opdrachtjes en puzzels.

Maar ook voor de kleintjes is er genoeg te doen. Zo heb je beneden in het Eye Museum het Panorama (voor jong en oud) waar je allerlei toffe filmapparaten kunt bekijken. En elke zondagochtend is er de Cinemini waarbij de kids een film zien en aansluitend een spel spelen in een lichtlandschap.

In de vakanties worden er ook vaak workshops speciaal voor kids georganiseerd. Zo zijn wij in de voorjaarsvakantie naar ‘De drukkerij van alles’ geweest. Eerst keken we toffe filmpjes uit de filmcollectie om vervolgens naar de drukkerij te verplaatsen waar ze hun eigen boekje konden maken. Ook tijdens de meivakantie staat er weer een leuke workshop gepland: ‘De Woordenbakkerij’. Film kijken, koekjes bakken, een nieuwe taal verzinnen én zelf een film maken! Hoe tof is dat.

Wil je meer weten over tijden, tickets etc? Kijk dan op www.eyefilm.nl.

Liefs,
Kim

Geef een reactie

Inline
Inline