gezonde eierkoeken

Gezonde eierkoeken

Mijn meiden zijn dol op eierkoeken, en eerlijk gezegd ik ook wel. Deze luchtige, ronde koeken worden normaal gesproken gemaakt van eieren, melk, suiker, bloem en boter en is dus niet echt een hele gezonde snack. Tijd dus voor een gezondere variant! Ik maakte deze gezonde eierkoeken van amandelmeel waardoor ze lekker vullen en ook nog eens glutenvrij zijn. 

Gezonde eierkoeken

Wat heb je nodig (voor 7 stuks):

  • 200 gram amandelmeel
  • 4 eieren
  • 4 el honing
  • 1 tl bakpoeder

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar tot je een glad geheel hebt. Meng het beslag even 2 minuten op hoge snelheid om het beslag wat luchtiger te maken.
  • Bekleed je bakplaat met bakpapier en schep met een grote lepel 8 hoopjes beslag erop.
  • Zet de plaat in de oven en bak in 12-13 gaar. Let goed op, elke oven is anders.

Je kunt de eierkoeken ongeveer 5 dagen bewaren in luchtdichte trommel. Ik bewaar ze met wat bakpapier ertussen zodat ze niet aan elkaar plakken.

Bon appetit!

Liefs,
Kim

  1. Wat een leuk recept en nog makkelijk ook. Gezonde koeken zijn altijd leuk om eens uit te proberen! X

Geef een reactie

Inline
Inline