hartige taartjes

Hartige taartjes

Twee weken geleden mochten de meiden op school een papieren paasei uitkiezen waarop stond wat voor eten/drinken ze mee moesten nemen voor de paaslunch. Sterre koos het ei met de hartige taartjes. Waarbij ik vroeg “goh kunnen we niet iets simpelers kiezen, waardoor ik niet de avond ervoor nog de keuken in moet?” Maar vervolgens kreeg ik de reactie “Maar mam, jij kan zo lekker koken”. Daar kon ik natuurlijk niet tegenop, dus hop de keuken in om wat lekkere hartige taartjes te maken!

Hartige taartjes

Wat heb je nodig (voor 12 taartjes):

  • 12 vellen bladerdeeg
  • 8 eieren
  • 175 gram geraspte kaas
  • 12 cherry tomaatjes
  • 8 el creme fraiche
  • Zout en peper

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
  • Klop de eieren ondertussen los en meng deze vervolgens met de creme fraiche.
  • Meng de geraspte kaas door het ei mengsel en breng verder op smaak met een snuf zout en peper.
  • Gebruik een kookring of schaaltje en maak rondjes van ongeveer 10 cm doorsnede uit de bladerdeegvellen.
  • Vet een muffinblik in en duw de bladerdeeg zachtjes in de holtes.
  • Giet het ei mengsel in de bladerdeegbakjes, tot net onder de rand. Je houdt waarschijnlijk nog wel wat van het mengsel over.
  • Leg in elk bakje een tomaatje.
  • Zet de vorm voor 30 minuten in de oven.
  • Laat vervolgens even afkoeken en je wipt ze zo uit de vorm.

Tip: ook koud zijn deze hartige taartjes nog hartstikke lekker!

Bon appetit!

Liefs,
Kim

Geef een reactie

Inline
Inline