lasagne met kipgehakt en broccoli

Lasagne met kipgehakt en broccoli

Deze lasagne met kipgehakt en broccoli is een recept van Hello Fresh en is echt een topper! De lasagne is gezond en super romig van smaak. Niet alleen de kids maar ook manlief waren hier heel blij met dit nieuwe gerechtje. Ik heb een paar kleine aanpassingen gedaan om deze nog wat voller te stoppen met groente en voor 4 personen een volwaardige maaltijd te maken.

Lasagne met kipgehakt en broccoli

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 500 gram broccoli
  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 5 lasagnebladen
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 3 el bloem
  • Olie
  • Peper en zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snij de broccoli in stukjes (ook de steel!) en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Maak ondertussen de bouillon door 400 ml water te verwarmen met de twee groentebouillonblokjes.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak het kipgehakt in 3 minuten los, voeg tijdens het bakken de italiaanse kruiden toe. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snipper de ui en snij de tomaten in plakken.
  • Verhit wat olie in dezelfde pan en fruit de ui 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 minuten. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde. Herhaal deze handeling met de overige bouillon en roer glad. Voeg de broccoli en ⅓ van de belegen kaas toe en laat 1 minuut doorkoken.
  • Pureer de saus grof met een staafmixer.
  • Voeg daarna het kipgehakt toe aan de saus en breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in met wat olie en schenk een dun laagje van de saus in de ovenschaal. Bedek deze vervolgens met een deel van de lasagnebladen, vervolgens weer een laagje saus en dan weer lasagnebladen. Ga zo door tot de saus op is en eindig met een laagje saus.
  • Verdeel de tomatenplakken over de saus en strooi de overige kaas erover.
  • Zet de schotel voor 20 minuten in de oven en laat deze vervolgens buiten de oven minimaal 5 minuten in de schaal rusten zodat deze wat steviger wordt.

Bon appetit!

favourkids

 

 

 

Geef een reactie

Inline
Inline