leukste uitjes in de meivakantie

De leukste uitjes in de Meivakantie

De eerste vraag die ik gisteren kreeg toen ze thuiskwamen van school was “Wat gaan we allemaal voor leuks doen in de vakantie?”. Dus ik ben op zoek gegaan en ik heb een de leukste uitjes in de meivakantie voor je verzameld. Voor binnen èn voor buiten!

Eye Museum workshop

Ik schreef laatst al een stukje over het EYE Museum. Elke vakantie hebben ze de leukste activiteiten, zo ook weer in de meivakantie. Eerst kijk je naar de film Toen mijn vader een struik werd. Daarna ga je aan de slag in de studio studio met de workshop De Woordenbakkerij. Klik hier voor meer info.

leukste uitjes in de meivakantie

Tweetakt festival

Dit Utrechtse festival voor jong en oud vindt plaats t/m 28 mei in de weekenden op Fort Ruigenhoek in Groenekan. Kijk naar kunst of doe er aan mee! Er zijn korte kunstfilms, interactieve installaties en games. Ook is er dans en theater te zien in en om het fort. Klik hier voor meer info.

Natuurspeeltuin Natureluur

Natuurspeeltuin de Natureluur organiseren heel veel leuke activiteiten. Vaartochten, je eigen lente parfum maken, pony ritjes, visjes vangen, houtsnijden, dans en yoga workshops en een echt huttenbouw project en nog veel meer. Genoeg te doen dus! Klik hier voor meer info. 

leukste uitjes in de meivakantie

Creatieve workshops in het Van Gogh Museum

In de weekenden worden er verschillende workshops georganiseerd speciaal voor kinderen. Ontdek bijvoorbeeld het schaduwtheater en ga vervolgens zelf aan de slag met jouw eigen schaduwschilderij. Of maak zelf een tekening van een kikker of een schildpad in het inloopatelier en druk deze en maak je eigen prent. Naast de workshops zijn er dagelijks ook hele leuke speurtochten waarbij je het museum gaat verkennen. Klik hier voor meer info.

ZOO-k het dier van De Haar

Tot en met 7 mei kun je je dierenhart ophalen in het grootste kasteel van Nederland. Tijdens een speurtocht in Kasteel de Haar krijg je je eigen opdrachtenboekje en looproute. Tijdens het rondneuzen kom je van alles te weten over de dieren die leven in het rond het kasteel. Klik hier voor meer info.

Fijne vakantie!

Liefs,
Kim

 1. Wat een leuke nieuwe uitjes die je niet snel bedenkt! Veel met de natuur dat is leuk!

 2. Ik heb zelf geen kinderen, maar vind dit wel leuke en vooral educatieve uitjes. Ga je zelf naar één van deze dingen toe met de kinderen? Dat festival in Utrecht ziet er gezellig uit. ’t Is dat het zo ver weg is, anders leek me dat wel heel leuk!

  • Zeker! Wij gaan sowieso naar het EYE en denk ook nog een Kasteel bezoekje 🙂

 3. Leuke tips! Mijn dochtertje is nog niet uit genoeg, maar later ga ik ook zeker dit soort dingen met haar doen.

 4. Wat een interessante lijst!
  Vooral Natuurspeeltuin lijkt me heel leuk. De naam alleen al spreekt me aan ^^

 5. Wat een leuke ideeën! Ik heb zelf geen vakantie noch kinderen, dus ik kan helaas geen leuk uitje doen deze periode.

 6. Leuk dat er nog ouders zijn die musea niet suf vinden. Hartstikke leuk voor kinderen. Ik denk nog regelmatig terug aan mijn uitjes van ‘vroeger’. Stuk voor stuk leuke uitjes. Ik hoop dat het weer een beetje mee zit voor de natuurspeeltuin, de schilderworkshop is ook gaaf!

 7. De meeste uitjes kende ik niet. Ik heb zelf geen kids maar het lijkt me zelfs leuk om te doen zonder kids! Leuk zeg,

 8. Bedankt voor je blog, hierdoor leer ik ineens nieuwe uitjes. Nogmaals dankjewel

 9. Leuke uitjes heb je verzameld! De natuurspeeltuin klinkt erg leuk en anders dan anders.

 10. Wat een leuke uitjes allemaal! Ik kijk er nu al naar uit!

Geef een reactie

Inline
Inline