smetvrees

Meisjes met smetvrees

Als je iets beter niet kunt hebben als je kinderen krijgt is smetvrees. Nee dan zit je niet goed. Het begint al vanaf de geboorte. Alleen al de eerste week werd ik ondergekotst, werd er over mijn hand gepiest en schoot de dunne poep zo langs mijn gezicht op de deur van de netjes ingerichte babykamer. Nee met smetvrees een kind krijgen is geen pretje.

Nu heb ik dat gelukkig niet. Maar Liv, de kleinste van de twee draakjes, die begint toch wat trekjes hiervan te vertonen. Zo wilde Liv lange tijd liever niet naar de wc. Nee gets, dat vieze ding, met vieze luchtjes, waar mensen vieze dingen doen. Ja ik heb alle smoezen al voorbij horen komen. Zindelijk was ze wel, al heel snel eigenlijk. Nu gaat het thuis best goed. Ons toilet is schoon en ruikt gewoon lekker. Meestal dan. Maar ja, je loopt ook wel eens op een winkelcentrum, in een dierentuin of nog erger…..op school. Want ja, die kindertoiletjes op de basisschool. Oeh la la. Die zijn meestal niet zo fris. En mevrouw pieste dus lange tijd liever in d’r broek dan dat ze zich waagde aan dat oh zo smerige toilet op school. Maar goed, met wat tips is het gelukt. Zo houdt ze vanaf nu haar neus dicht en roept ze haar juf als het toilet echt smerig is. Check. Gelukt.

Maar nu krijgen we weer een nieuwe fase. Ze wilt haar kont niet afvegen. Sta je te koken hoor je vervolgens:

MAMAAAAA Ik heb gepoeeeept!

Hoppa weg eetlust. Laten we ook eerst eens beginnen met waarom het altijd mama is. Waarom niet papa? Die kan dit ook prima oplossen. Maar neeeeee, schijnbaar is mama hier veel beter in. Okay. Hier moet dus ook echt wat aan gedaan worden. Dit doet ze namelijk niet alleen als we thuis zijn. Nee, dit doet ze ook gewoon in een restaurant. Fijn. Nu hebben we al verschillende dingen geprobeerd. Zo hebben we verteld dat je gewoon goed je handjes moet wassen, genoeg wc papier moet pakken etc. etc. Niks werkte. Tot ik er helemaal klaar mee was en ik d’r gewoon liet zitten. Ik denk dat ze wel 15 minuten heeft zitten schreeuwen. En toen deed ze het. Ze veegde haar kont af. Helemaal zelf. Check. #badparenting of niet, het is gelukt.

Herken je dit ook? Laat het weten in de comments! Tips zijn altijd welkom 🙂

Liefs,
Kim

Geef een reactie

Inline
Inline