Flapjacks recept

Flapjacks recept

Ik vind het altijd fijn om lekkere maar gezonde tussendoortjes in de kast te hebben liggen. Voor de kids bij hun fruitje op school maar ook zodat ik zelf wat de knabbelen heb in de middag. Of, om snel als ontbijtje te pakken als ik te laat ben. Deze zelfgemaakte flapjacks zijn super makkelijk om te maken, heerlijk zoet en super gezond!

Flapjacks recept

Dit heb je nodig (voor ongeveer 20 flapjacks):

  • 360 gram havermout
  • 2 rijpe bananen
  • 6 el ahornsiroop
  • 6 el pindakaas
  • 4 el kokosolie

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de bananen met een vork en meng deze met de ahornsiroop, pindakaas en kokosolie in een steelpannetje. Laat het mengsel even zachtjes sudderen tot het goed gemengd is, ongeveer  minuutjes.
  • Giet het banaan-pindakaas mengsel in een mengkom en voeg de havermout toe. Meng alles goed door elkaar, het makkelijkste is om het nog even met de handen te ‘kneden’ zodat alle havermout goed bedekt is met het banaan-pindakaas mengsel.
  • Vet een bakblik in of leg een vel bakpapier erin en doe het beslag in het bakblik. Druk het beslag goed aan.
  • Zet het bakblik voor 20 minuten in de oven, tot de bovenkant een beetje bruin wordt.
  • Laat de koek helemaal afkoelen voordat je deze in stukken snijdt.

flapjacks recept

Enjoy!

Liefs,
Kim

Laat je een berichtje achter? Vind ik leuk!
Volg je me al op Instagram?

Geef een reactie