gezonde chocolade repen

Gezonde chocolade repen met gepofte amaranth

Heb jij al een keertje amaranth geprobeerd? Amaranth is niet alleen ontzettend gezond maar ook hartstikke lekker. Je kunt amaranth gebruiken als vervanger voor rijst, om er brood van te maken en je kunt het zelfs poffen, dan ontstaat er een soort mini popcorn. En daarmee maak je deze heerlijke gezonde chocolade repen, een perfecte snack voor je ochtend of middag dip!

Amaranth

Amaranth is familie van quinoa en het lijkt ook een beetje op elkaar. Amaranth ziet eruit als graankorrels alleen is het een zaad. Voordeel hiervan is dat het geen gluten bevat. Amaranth zit vol met goede voedingsstoffen: het is rijk aan Vitamina B en E en mineralen als magnesium, fosfor, kalium en zink. Ook zit het bomvol met proteine. Het zaad houdt je huid en hart gezond en is gunstig voor je cholestrolniveau. Een echte superfood dus!

Gezonde chocolade repen met gepofte amaranth

Dit heb je nodig (voor ongeveer 8 repen):

  • 4 eetlepels gepofte amaranth
  • 3 flinke eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels honing
  • 1 el rauwe cacao

Zo maak je het:

  • Doe de pindakaas samen met de honing en de cacao in een steelpannetje en smelt dit tot een glad mengsel. Blijf goed roeren.
  • Haal de pan van het vuur en roer de amaranth door het pindakaas mengsel.
  • Schep het mengsel op aluminiumfolie, maak er een rechte vorm van en dek af met nog wat folie.
  • Leg het folie in de koelkast en laat 1 uur opstijven.
  • Snijd vervolgens in plakken. Ik bewaar elke plak in folie in de koelkast. Dan zijn ze klaar om s’ochtends zo in je tas te stoppen!

Enjoy!

Liefs,
Kim

Geef een reactie