ochtendspits

Onze ochtendspits challenge

Het is maandagochtend, half 7. Een of ander gebonk klinkt vanaf zolder waar Sterre blijkbaar net is ontwaakt. Vervolgens wiebelt ze de trap af om te vragen of ze al naar beneden mag. De regel is pas vanaf 7 uur dus het antwoord is nee. Uiteraard niet het antwoord dat ze wilde horen. Boos en zo hard mogelijk stampend loopt ze de trap weer op naar haar kamer om vervolgens de deur keihard dicht te knallen. Nog geen minuut later komt er een klein half slapend beest aangeschuiveld en staat Liv boos naast mijn bed. “Sterre maakte me wakker!”. Here we go again. Goedemorgen! Dit is onze ochtendspits.

Ochtendhumeurtjes

De ochtenden zijn bij ons meestal niet heel relaxed. Zo staat moet je weten dat je tegen Liv beter niet kan praten voordat ze ontbete heeft, wilt Sterre liever niet de  kleren aan die ik heb klaargelegd (waar ze de avond ervoor overigens nog okay mee was), willen ze liever tv kijken dan hun schoenen aantrekken en krijgen we bij de auto vervolgens de discussie wie aan welke kant mag zitten. Herkenbaar?

Wonder boven wonder slagen we er altijd weer in om toch op tijd op school aan te komen. Weliswaar enigzins bezweet, overhit en lichtelijk geirriteerd maar ach…

Ik ben net zo erg, misschien wel erger

Nu moet ik heel eerlijk toegeven dat ik hier ook niet echt een positieve bijdrage lever. Nee, een ochtendpersoon ben ik niet. Verre van. Makkelijk uit mijn bed komen? Vrolijk wakker worden? Nope. Ik ga het liefst laat naar bed om vervolgens er ook laat en uitgeslapen uit te komen. Tja, dat werkt dus niet meer sinds we twee mini menjes hebben geproduceerd. Dus probeer ik netjes om half 11 mijn nestje in te duiken, om vervolgens 2 uur te liggen woelen naast een man die altijd binnen 1 minuut slaapt (super irritant!), uiteindelijk in slaap te vallen en lichtelijk gebroken wakker te worden. Doet geen goed aan de algehele sfeer hier in huis.

De ochtendspits challenge

Maar dit gaan we dus mooi even veranderen! Ik introduceer bij deze: de ochtendspits challenge! En gezien ik vast niet de enige ben met dit probleem, deel ik de challenge met liefde met iedereen die er wat aan denkt te hebben. Dus, daar gaan we!

Op naar een relaxte ochtendspits met deze 5 simpele tips:

  1. De grootste tip zit in de avond voor de ochtendspits. Zet zoveel mogelijk klaar! Pak alvast alle broodtrommeltjes en drinkbekers, smeer alvast de broodjes, vul de drinkbekers en zet alles in de koelkast. Blijft gewoon hartstikke lekker! (I know, heb het getest ;)).
  2. De avond van te voren ga ik samen met de meiden de kleertjes klaarleggen in de hoop dat ze in de ochtend nog steeds blij zijn met hun keuze van de avond ervoor.
  3. Uiteraard ga ik dus ook mijn eigen kleding klaarleggen om te voorkomen dat ik een half uur lang inspiratieloos naar mijn kast sta te staren van mening zijnde dat ik echt nieuwe kleren nodig heb.
  4. Dan een lastige. Elke dag ga ik een kwartiertje eerder op staan. I know, dat hele opstaan is al lastig, maar jemig 15 hele minuten langer dat moet toch ook een soort van verademing zijn. Dus we gaan er gewoon voor. Hoe moeilijk kan het zijn toch?!
  5. Dan misschien wel de allerbelangrijkste tip. Blijf relaxed. Perfectie bestaat niet, zeker niet in het leven van een moeder. De ene dag gaat het beter dan de andere dag en dat is prima. Geef je kind ook een beetje lucht. Tel is een keer eerst tot 10 (ja dat werkt echt!) en bedenk of je hier echt boos om moet worden of dat het misschien helemaal niet zo nodig is.

Ik ga het proberen. Jij ook? Laat je me weten hoe het ging? En heb je nog goede tips? Ik hoor het graag!

Liefs,
Kim

Laat je een berichtje achter? Vind ik leuk!
Volg je me al op Instagram?

Geef een reactie