zilvervliesrijst met gegrilde kiphaasjes

Zilvervliesrijst met gegrilde kiphaasjes

Als de nieuwe Allerhande er is kan ik niet wachten om die in handen te krijgen! Net als met menig kookboek vind ik het heerlijk om erdoorheen te bladeren en inspiratie op te doen. Ook in de laatste editie vond ik weer een lekker recept. Met een vleugje van mezelf is dit bord met zilvervliesrijst met gegrilde kiphaasjes lekker, gezond en zeker kidsproof!

Kidsproof recept: zilvervliesrijst met gegrilde kiphaasjes

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 800 gram snijbonen (ik kocht de vooraf gesneden variant, lekker snel!)
  • 400 gram kiphaasjes
  • 1 el milde paprikapoeder
  • 250 gram tomaatjes, ik nam romaatjes maar met gewone cherry tomaatjes kom je er ook
  • Half groente bouillonblokje
  • 2 tl gedroogde italiaanse kruiden
  • Een snuf peper, zout en 1 el olijfolie

Zo maak je het:

  • Breng een pan met water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Kook de zilvervliesrijst vervolgens volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  • Breng ondertussen een pan met  water aan de kook. Voeg de snijbonen toe (mocht je niet voorgesneden kopen dan moet je ze natuurlijk nog even in stukjes snijden) en kook ze in ongeveer 5-7 min. beetgaar.
  • Bestrooi ondertussen de kiphaasjes met de paprikapoeder en bestrijk ze met de olijfolie.
  • Verhit de grillpan en gril de kiphaasjes in 8 min. gaar.
  • Snij de tomaatjes in kwarten en meng samen met de italiaanse kruiden door de snijbonen en breng nog wat extra op smaak met peper.

Enjoy!

Liefs,
Kim

Laat je een berichtje achter? Vind ik leuk!
Volg je me al op Instagram?

Geef een reactie